Ronald Giphart gastschrijver aan de Universiteit Leiden

Schrijver Ronald Giphart gaat met studenten van de Universiteit Leiden op onderzoek uit. Ze gaan samen hun eigen fascinaties onderzoeken. Dat meldt de Universiteit Leiden.

Het gastschrijverschap van de Universiteit Leiden biedt studenten en docenten de mogelijkheid om in contact te komen met een bekende schrijver. Een schrijver die literatuur schrijft en die het gewend is om op een andere manier om zich heen te kijken.

Ronald Giphart 

Ronald Giphart schreef in 1992 zijn debuutroman Ik ook van jou. Dat is inmiddels een klassieker als het gaat om Nederlandse literatuur. Inmiddels heeft Giphart tientallen romans, non-fictieboeken, kookboeken en zelfs een graphic novel geschreven.

Gastschrijverschap

De Leidse universiteit organiseert nu voor de 41ste keer het gastschrijverschap. Tijdens de cursus Gastschrijver 2024-2025 gaat Ronald Giphart samen met studenten onderzoeken wat de eigen fascinaties zijn. De studenten onderzoeken de evolutionaire psychologie van fictie en storytelling.

Naast het gastschrijverschap zal Giphart ook de Albert Verweylezing geven. Dat doet hij op donderdag 21 november om 20.00 uur in het Groot Audiotorium van het Academiegebouw.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk