Ronald Damhof gaat met 500 ICT-studenten in gesprek over impact van data

Op woensdag 30 maart organiseert Connect.frl het jaarlijkse ICT-congres met het thema: Data Science. Ruim 1000 bezoekers, waarvan meer dan de helft studenten, ontmoeten elkaar in het WestCord WTC Hotel Leeuwarden om te netwerken en nieuwe ICT innovaties te zien. Keynote Speakers zijn Gerard Kemkers en Ronald Damhof. Dat meldt Connect.frl.

“Het doel van dit congres is om toekomstige ICT'ers te laten ervaren hoe je de kracht van data kunt inzetten. Daarbij kijken we hoe je binnen ethische normen en waarden impact kunt maken met data", zegt voorzitter Erik Miedema van Connect.frl. "Daarnaast staan we stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Oekraïne waar data ook een belangrijke rol spelen. We hebben besloten niet de gebruikelijke gadgets weg te geven maar een bedrag van 5.555,- euro te doneren aan Giro 555. Wij roepen iedere organisator van congressen in Nederland op om hetzelfde te doen."

Jonge topsporters 

Gerard Kemkers bekend als succesvol schaatser en coach is sinds 2018 directeur van TalentNED. Een organisatie die jonge topsporters helpt op een duurzame wijze hun talent te ontwikkelen. Kemkers legt de connectie tussen wat nodig is om sporters op het hoogste prestatieniveau te brengen en de invloed van data in topsport.

Data-architectuur 

Ronald Damhof is Enterprise Architect, Data & Analytics bij Belastingdienst. Dit jaar ontving Ronald de DAMA Excellence award. Damhof vertelt hoe hij de data-architectuur vertaald heeft naar strategische besluitvorming en een enterprise-architectuur die te herleiden is tot de doelen van de organisatie.

Bedrijfsleven 

“De publiek-private samenwerking vormt de basis voor het succes van Connect.frl”, zegt voorzitter Erik Miedema. Gemeenten en provincies in Noord-Nederland stimuleren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich om te scholen tot een functie in de ICT-sector. Daarnaast is er een goed uitgelijnd onderwijsprogramma van MBO tot en met Universiteit. Het bedrijfsleven en overheden bieden daarbij stageplaatsen en baangarantie. Het bedrijfsleven zet de regionale onderwijsinstellingen vervolgens weer in voor het doen van onderzoek. “Er is daarmee een mechanisme ontstaan waarmee we innovatie hebben omgezet naar werkgelegenheid en economische groei”, aldus Erik Miedema.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Connect.frl