Logo_logo_knaw

Vanaf dit jaar reikt de KNAW samen met de Stichting Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds elke twee jaar een prijs – de Dr. Hendrik Muller Prijs – uit aan een in Nederland werkzame mid-career onderzoeker op het gebied van de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen. Het Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds maakt de prijs mogelijk. Dit meldt de KNAW.

De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en een oorkonde. De winnaar kan dit geldbedrag gebruiken voor het (mede)financieren van een onderzoeksproject naar keuze.
 
De Dr. Hendrik Muller Prijs 2019 zal worden toegekend aan een in Nederland werkzame mid-career (niet langer dan 15 jaar geleden gepromoveerd) onderzoeker die een duurzame band met Nederland heeft en die zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen. Nomineren van een kandidaat voor de Dr. Hendrik Muller Prijs 2019 is mogelijk tot en met 15 juni 2019.
 

Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds

Het Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds is vernoemd naar dr. Hendrik Pieter Nicolaas Muller (1859-1941), een Nederlandse zakenman en diplomaat. Na een geslaagde carrière in het Rotterdamse zakenleven was Hendrik Muller van 1919 tot 1924 gezant in Roemenië en van 1924 tot 1932 gezant in het voormalige Tsjecho-Slowakije.
 
De Dr. Hendrik Muller prijs is de opvolger van de Dr. Hendrik Muller Prijs voor de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen die werd uitgereikt van 1991 tot 2017. Meer informatie over de Dr. Hendrik Muller Prijs 2019 is te vinden op knaw.nl/hmp.
 
Door: Nationale Onderwijsgids