Logo_nwo_logo

NWO heeft de eerste financieringsronde geopend binnen het onderzoeksprogramma Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Met het programma worden breed samengestelde interdisciplinaire consortia gestimuleerd om onderzoeksvoorstellen in te dienen die passen binnen een of meerdere van de 25 NWA-routes. Het onderzoek is gericht op de hele keten van fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Voor deze financieringsronde is 52,2 miljoen euro gereserveerd. De deadline voor de vooraanmeldingen is op 11 september 2018. Dit meldt NWO.

Door te investeren in vernieuwend en maatschappelijk relevant onderzoek via de 25 routes van de Nationale Wetenschapsagenda kan kennis worden ontwikkeld voor wetenschappelijke doorbraken en voor maatschappelijke opgaven. Bij de beoordeling van de onderzoeksvoorstellen zal aandacht zijn voor betrokkenheid van de gehele kennisketen van hogescholen, universiteiten, universitaire medische centra, TO2-instellingen, Rijkskennisinstellingen tot maatschappelijke partners (publiek en privaat). De aanvragen kunnen binnen drie bandbreedtes worden ingediend: 500.000 -tot 2 miljoen euro, 2 tot 5 miljoen euro en 5 tot 10 miljoen euro.

Meer informatie NWA-financieringsronde

Eind juni organiseert NWO een webinar over de eerste NWA-financieringsronde. Kijk ook voor meer informatie op www.nwo.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids