Normal_stadion_feyenoord

Tijdens de wedstrijd Excelsior-Feyenoord op zondag 7 mei is de Erasmus Universiteit in Rotterdam gesloten. Vanwege de veiligheid van toeschouwers wordt het terrein, dat naast het stadion van Excelsior ligt, afgesloten. Daarnaast zorgt de verwachte huldiging van de Rotterdamse voetbalclub ook voor de vraag of basisscholen dicht moeten blijven op maandag 8 mei. Dat meldt RTV Rijnmond.

Woudestein, het stadion van Excelsior, biedt slechts plaats aan 4500 toeschouwers. Omdat de politie veel meer mensen verwacht die op zondag 7 mei bij de wedstrijd aanwezig willen zijn, wordt het terrein van de naastgelegen universiteit hermetisch afgesloten.

De kans is groot dat Feyenoord kampioen wordt. Bijzonder voor de fans uit Rotterdam is dat dit feest voor het laatst 18 jaar geleden plaatsvond. Om de feestende mensen op te vangen, zijn naar verwachting het Polakgebouw, het sportgebouw en delen van het foodcourt wel open op die zondag.

Een dag later vindt dan de huldiging plaats. Jos Verveen, D66-raadslid uit de stad, wil kinderen de kans geven om dat feest mee te maken. Hij vindt daarom dat basisscholen maandag 8 mei dicht moeten blijven. Volgens Verveen is het overal in de stad te voelen dat de Rotterdammers voor het eerst in lange tijd weer kampioen gaan worden. Die bijzondere sfeer wil hij vooral kinderen niet onthouden. Het raadslid zegt dat scholen zelf kunnen bepalen of ze hun kinderen Feyenoord-vrij geven of niet.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids