Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Maandagavond 18 maart organiseert Handicap en Studie samen met Ieder(in), ISO en de LSVb een landelijke bijeenkomst voor studenten met een beperking of een extra ondersteuningsbehoefte. Tijdens deze bijeenkomst worden de knelpunten waar deze studenten tegenaan lopen in het hoger onderwijs in kaart gebracht. Dit meldt Ieder(in).

Studenten met een beperking lopen helaas nog te vaak tegen problemen aan in het hoger onderwijs. Zo is het bijvoorbeeld nog niet overal mogelijk om de colleges op een alternatieve manier te volgen en vormt frequente afwezigheid door ziekte nog vaak een probleem. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) vertegenwoordigen de belangen van alle studenten in het hoger onderwijs. Het is voor hen niet altijd bekend waar studenten met een beperking behoefte aan hebben en wat de precieze knelpunten zijn. Om de stem van studenten met een extra ondersteuningsbehoefte nog beter te kunnen laten horen, willen ze van hen weten wat zij nodig hebben.

Heb jij een beperking en of extra ondersteuningsvraag? Dan ben je van harte welkom om jouw ervaring in het hoger onderwijs te delen. Ben jij geen student met extra ondersteuningsvraag, maar ken jij misschien wel studenten? Dan zou je ons een groot plezier doen om hen hiervoor uit te nodigen. Aanmelden kan tot en met 9 maart. Geef bij organisatie de onderwijsinstelling aan waar je studeert.

De bijeenkomst is op 18 maart van 18.00u - 21.00u in Utrecht. Meer informatie op www.iederin.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids