Eerste paal geslagen van nieuw schoolgebouw ROC Mondriaan

ROC Mondriaan heeft de eerste paal geslagen van een nieuw schoolgebouw in Leidschenveen. Het tijdelijke gebouw wordt vervangen door een duurzaam en toekomstbestendig nieuw schoolgebouw. Als alles volgens schema verloopt, wordt de nieuwbouw in de tweede helft van 2023 opgeleverd en in gebruik genomen. Het is de derde locatie van ROC Mondriaan in Leidschenveen. In 2013 opende de school nieuwbouw aan de Aspasialaan en in 2018 vestigde ROC Mondriaan zich in een gebouw aan de Neckar. Dat meldt ROC Mondriaan. 

Bestuursvoorzitter Hans Schutte nam persoonlijk plaats in de heimachine om de eerste paal de grond in te slaan. Hij is trots op het ontwerp: ‘’Wij zijn blij dat we op deze plek het oude tijdelijke gebouw nu kunnen vervangen, en onze studenten een groen en eigentijds onderwijsgebouw gaan bieden. Dit wordt een van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Zelfs het gebouw zelf is recyclebaar, mocht dat in de verre toekomst ooit nodig zijn.’’

Parkeergarage onder de school 

De nieuwbouw is bestemd voor beroepsopleidingen in de richting van pedagogiek, sociaal werk en economische (business) beroepen. Er is plaats voor ongeveer 1800 studenten en 200 docenten, die op wisselende tijden gebruik maken van het gebouw. Om in de eigen parkeerbehoefte te voorzien, komt onder de school een parkeergarage. Verreweg de meeste studenten komen met het openbaar vervoer. Zij krijgen een goede verbinding via het nabijgelegen bus-, tram-, en metrostation.

Henri Faasdreef 

De school komt op de plek te liggen waar eerder het tijdelijke gebouw aan de Henri Faasdreef lag. Het krijgt een ander adres, omdat de ingang van de school aan een andere weg (of eigenlijk dreef) ligt. Vaz Dias, de naamgever van de dreef, was journalist. Honderd jaar geleden zond hij het allereerste live-radioverslag ter wereld uit van een voetbalwedstrijd. Een innovatieve leider, die mensen met elkaar verbond. Een naam die dus prima bij Mondriaan past!

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: ROC Mondriaan