Onderwijsinstellingen hebben lege collegezalen, student mijdt fysieke les

Studenten gaan, nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, nog niet massaal naar college. Docenten maken zich zorgen over studenten die niet meer op komen dagen. De drempel om op het mbo of hbo weer fysiek naar de les te gaan is groot zegt Het Parool maandagochtend. Dat meldt NU.nl.

 

Nu het onderwijs niet meer online gegeven hoeft te worden blijven toch opvallend veel mbo- en hbo-studenten weg. Meerdere onderwijsinstellingen in Amsterdam zien dat de collegezalen en lokalen leeg blijven. 

Weinig interesse 

Christien van Dinten, directeur van ROC TOP Amsterdam, maakt zich grote zorgen over de studenten die wegblijven. “Studenten vinden het moeilijk om naar school te gaan. Ze zijn minder geïnteresseerd, minder enthousiast en als ze wel komen reageren sommigen lauw.”

Studentenadviseurs 

De Hogeschool van Amsterdam zorgt door middel van studentenadviseurs dat afwezige studenten gebeld worden met de vraag hoe het met ze gaat en waarom ze niet naar school komen.

Van Dinten denkt dat straffen niet werkt. “De studenten hebben het moeilijk, we willen ze niet straffen. We willen ze helpen en weer naar school krijgen.”

Demotiverend 

Voor de studenten die wel komen opdagen werkt het volgens de docenten ook demotiverend om steeds in halflege klassen te zitten.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk