Mechatronicateam ROC Mondriaan wint goud bij Skills The Finals

Twee techniekstudenten van ROC Mondriaan Ben van der Marel (20) uit Maasdijk en Bas van der Mark (19) uit De Lier zijn Nederlands kampioen Mechatronica geworden tijdens Skills the Finals in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij de categorie Hotelreceptionist won Stella Harteveld (19) uit Rotterdam de zilveren medaille.  De strijd ging tussen een aantal teams of individuele kandidaten van andere roc’s die zich na regionale voorronden geplaatst hadden. Bas en Ben zijn 4e-jaars studenten van de School voor Technologie en Engineering in de vestiging van ROC Mondriaan bij MBO Westland in Naaldwijk. Stella Harteveld is een zeer getalenteerde eerstejaars studente bij de Fastrack opleiding van de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan in Den Haag. Dat meldt ROC Mondriaan.

Mondriaandocent Kevin Kloosterman is expert bij de Skills-organisatie: ‘’Tijdens de wedstrijden krijgen de studenten een complexe opdracht die ze in een bepaalde tijd moesten uitvoeren. Het is geweldig om te zien hoe de studenten het beste uit zichzelf naar boven halen. En dat betaalt zich uit in deze gouden én zilveren medaille!’’’

Mechatronica 

Het woord zal niet iedereen iets zeggen, maar iedereen plukt er de vruchten van. Zonder mechatronica geen dvd-speler, geen melkrobot, geen airbag en geen automatisch parkeersysteem in een auto. Huishoudelijke en industriële apparaten en hulpmiddelen voor ouderen of gehandicapten worden steeds slimmer. Bijna altijd komt daar mechatronica bij kijken: de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. 

World Skills 

De Skills Heroes wedstrijden zijn hét podium voor jonge vakmensen die het beste uit zichzelf halen. De winnaars van Skills The Finals zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied en kunnen meedoen aan internationale wedstrijden zoals de World Skills. De 46e WorldSkills competitie vindt plaats – als de coronasituatie het toestaat- van 12 t/m 17 oktober 2022 in de Chinese metropool Shanghai, de bakermat van de Chinese industrie. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: ROC Mondriaan