Logo_logo_aob_nieuw

Uit een enquête van onderwijsvakbond AOb blijkt dat er veel docenten zijn die willen doorgaan met online onderwijs. Aan het onderzoek deden zo'n 2.500 docenten mee, van wie zo'n zestig procent uit het mbo afkomstig is. Veel van deze docenten verwachten de komende tijd nog voor een deel online onderwijs te verzorgen. Dit meldt MBO-today. 

Online onderwijs geven ze om de kans op besmettingen te verkleinen, maar ook om inhoudelijke redenen. "In het bedrijfsleven werken ook al veeel mensen een deel van de week thuis. Laten we onze studenten dat alvast leren", zegt een respondent. Andere respondenten geven aan dat er het afgelopen jaar veel is geïnvesteerd in online onderwijs en dat het overboord gooien daarvan nogal radicaal is. "Sommige lessen kunnen prima online gegeven worden.

Hoge vaccinatiegraad

Uit de AOb-enquête blijkt verder dat ruim 90 procent van de docenten is gevaccineerd. Op de universiteiten daat het zelf om 97 procent. Mbo-docenten scoren met 92 procent ook erg hoog. 

Veel docenten maken zich zorgen over de ventilatie op scholen. Zo'n 80% geeft aan dat de ventilatie op de werkplek niet in orde is.

Door: Nationale Onderwijsgids