Normal_leerwerkplaats_albeda-roompot_groot_succes

Binnenlands toerisme blijft in Nederland groeien. Ook gaat steeds meer van het gezinsbudget naar vrijetijdsactiviteiten. Deze toename vraagt om meer aanbod en goed opgeleide medewerkers. Een goede samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is hierin essentieel. Dit meldt Roompot.

Het Albeda Travel & Leisure College in Rijnmond en Roompot sloegen de handen in elkaar om die opleiding en bijhorende stage- en werkplekken optimaal in te vullen. Studenten genieten zo van een leerzame en leuke stage met uitzicht op een interessante baan.
 
Roompot en het Albeda Travel & Leisure College wensen die samenwerking de komende 5 jaar te versterken. Dankzij de samenwerking krijgen eerste- en tweedejaars Leisure studenten een stageplek in de speciaal voor hen ingerichte leerwerkplaats Albeda-Roompot. 
 

Leerwerkplaats Albeda-Roompot 

 
De leerwerkplaats Albeda-Roompot is een structurele leer- en werkomgeving. Een plaats waar het onderwijs en de praktijk samenkomen en waar de organisatie en begeleiding van vrijetijdsactiviteiten worden geïntegreerd. Een plek waar studenten vooral de aangeleerde theorie toepassen op opdrachten uit de beroepspraktijk en zo heel wat ervaring en kennis opdoen. 
 
De Albeda opleiding Leisure en Hospitality wil studenten zo opleiden tot professionals met kwaliteiten als vakbekwaamheid, ondernemingszin en gastvrijheid. Voor Roompot zijn die talenten essentieel om gasten een leuke vakantie te kunnen geven.
 

Koppeling van onderwijs en praktijk

 
Dankzij de samenwerking zullen studenten werken aan opdrachten en projecten in het kader van vrijetijdsbesteding en gastvrijheid die het Albeda Travel & Leisure College en Roompot samen ontwikkelen. De studenten zullen ook deel uitmaken van het Roompot team en als collega worden beschouwd. Om op die manier zoveel mogelijk te leren. 
 

Veel stagiairs blijven ‘plakken’

 
Na de stage maken de studenten ook kans op een baan met doorgroeimogelijkheden bij Roompot, waar al veel oud-studenten van Albeda aan de slag zijn. In totaal zullen jaarlijks zo’n 30 studenten van het Albeda stagelopen bij Roompot.
 
Door: Nationale Onderwijsgids