Utrecht rolt vier ambities uit om mbo impuls te geven

Utrecht gaat het mbo de komende jaren een impuls geven. In het uitvoeringsplan Sterk Utrechts mbo 2020-2022 staan vier ambities die het mbo en de studenten verder kunnen helpen. In de programmabegroting voor 2020 is 2,85 miljoen euro beschikbaar voor het uitvoeren van dit plan. Dit meldt gemeente Utrecht.

De gemeente biedt het mbo een podium zodat Utrechtse bedrijven en organisaties kennis kunnen maken met de vakmensen die in onze stad worden opgeleid. Verder komt er een campagne ‘mbo030’ en krijgen studenten de kans zich aan te sluiten bij het Utrechtse studentenleven. 
 
Ook is er aandacht voor gelijke kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Studenten met persoonlijke belemmeringen krijgen passende ondersteuning of begeleiding. De gemeente Utrecht wil als werkgever een voorbeeld zijn en stageplekken realiseren. 
 
De vierde ambitie ‘Voorbereid op de toekomst’ draagt bij aan een flexibele en duurzaam inzetbare beroepsbevolking. In de marktsectoren zorg, gezondheid, ict, bouw en techniek zijn nu en in de nabije toekomst goed inzetbare arbeidskrachten hard nodig.
 
Door: Nationale Onderwijsgids