Normal_10600

WIJK AAN ZEE - Gisteravond zijn er opnieuw dreigberichten op twitter geplaatst door iemand van het REA-college in Wijk aan Zee, zo meldt RTV Noord-Holland. De twitteraar, die zichzelf 'Antirea' noemt, heeft gisteren opnieuw zorgwekkende berichten geschreven.

In zijn tweets staat onder andere dat hij maar niet heeft geschoten omdat er maar een uitgang was. In het bericht meldt hij dat hij zijn 'bloedbad' wellicht morgen aanricht. Ook schreef de jongen een bericht waarin hij zich afvraagt of leerlingen een houten of een witte kist willen.

De politie heeft laten weten onderzoek te doen naar de twitterberichten, maar vindt de dreiging niet zwaar genoeg om de school te sluiten. Antirea is al vanaf maandagavond bezig met dreigberichten op Twitter. Eerder dreigde hij al een bloedbad op de school aan te richten.

Uit voorzorg waren extra politieagenten ingezet in de buurt van de school. Het is niet bekend of er vandaag opnieuw extra agenten worden ingezet. Het aantal schietpartijen op school neemt de laatste tijd flink toe. De politie neemt dergelijke dreigingen dan ook erg serieus.

© Nationale Onderwijsgids / Henk Zuidema