Normal_politie__rug_agent_1556940a

Studenten van hogeschool Windesheim en vakschool Cibap hebben een zogenoemde escaperoom ontwikkeld voor politietrainingen. In de ruimte in een leegstaand fabriekspand in Apeldoorn kunnen agenten hun parate kennis testen en trainen. Dit melden Windesheim en het AD.

Fouilleren, huiszoekingen, arrestaties, het zijn handelingen waar politieagenten de nodige wets- en rechtskennis voor nodig hebben. In de opleiding is daar veel aandacht voor maar eenmaal aan het werk is er weinig mogelijkheid om deze kennis op peil te houden. Om de training bovendien aantrekkelijker en uitdagender te maken, kregen de studenten de opdracht om een escaperoom te ontwikkelen.
 
De escaperoom bestaat uit vijf verschillende ruimtes waar telkens andere onderwerpen aan bod komen. Het correct toepassen van de nodige kennis en bevoegdheden, biedt toegang tot de volgende ruimte. Zo moeten agenten drugsvondsten doen in woningen, verdachten staande houden en fouilleren. De politie is enthousiast over het nieuwe trainingsconcept. Tot eind april zit de escaperoom al volgeboekt en zullen zo'n 400 politiemensen hun kennis testen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids