Logo_roc_amsterdam_logo

Het ROC van Amsterdam haalt de banden met het bedrijfsleven nog steviger aan en startte recentelijk drie samenwerkingen met innovatieve bedrijven. Zo wordt met elkaar een onderwijsprogramma gemaakt dat eigentijds en aantrekkelijk is en goed aansluit bij de snel veranderende arbeidsmarkt. Dat meldt ROC Amsterdam.

In aanwezigheid van minister Bussemaker van Onderwijs werd onlangs bekendgemaakt dat het ministerie twee miljoen euro ter beschikking stelt aan House of Hospitality. 24 bedrijven, opleiders, gemeenten in de metropoolregio Amsterdam werken binnen House of Hospitality gezamenlijk aan uitdagingen rondom opleiding, training, innovatie, onderzoek en instroom van hospitalitytalent. Het ministerie van Onderwijs heeft het samenwerkingsverband aangemerkt als ‘zeer kansrijk’. Met de investering uit het Regionaal Investeringsfonds mbo willen de partners mensen enthousiast maken voor een baan in de hospitalitysector, behouden voor de branche en de kwaliteit van de sector verbeteren.

Op datzelfde moment werd ook bekend dat ook subsidie is toegekend voor de opzet van Take-5, een samenwerkingsverband waarin naast het ROC van Amsterdam ook de gemeente Amsterdam, Hilversum Media Campus, het Mediacollege en dertien andere mediabedrijven vertegenwoordigd zijn. De betrokken partijen gaan gezamenlijk doorlopende leerlijnen ontwikkelen voor media-/technologierichtingen in het vmbo, mbo en hbo. Daarnaast komt er een nieuw stagemodel dat beter past bij de vraag vanuit mediabedrijven. Studenten kunnen straks het hele jaar door, ook in de zomer, stagelopen en werken in teams onder begeleiding van professionals en de eigen docenten.

Ook kende het ministerie van Onderwijs een subsidie toe voor de inrichting van een opleidingscampus Technische Installaties. Deze campus heeft als doel het tekort in de sector terug te dringen door de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren en daarmee ook de instroom van nieuwe studenten. Gericht wordt op meer structurele stageplekken voor studenten, meer baangaranties en doorgroeimogelijkheden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids