Logo_horizonplaza

Circa 280 praktijkopleiders uit Noord-Holland kwamen dinsdag 30 mei naar het tweede Horizon Plaza in het AFAS-stadion in Alkmaar, georganiseerd door het ROC Horizon College, sector Handel & Dienstverlening. Onder meer kappers, horecabedrijven, winkeliers, transportbedrijven en bakkers kregen een programma aangeboden. Het doel van deze bijeenkomst was om de relatie met leerbedrijven en het Horizon College verder te versterken. Dat meldt ROC Horizon College. 

Alle praktijkopleiders van de sector Handel & Dienstverlening waren uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Horizon Plaza. Monique Spaansen, directeur van de sector Handel & Dienstverlening opende de bijeenkomst: ‘We vinden het belangrijk om in een goed contact te staan met het bedrijfsleven. We leggen de focus op de begeleiding en vinden dit als thema belangrijk. Opleiden doen we samen.’

Het was voor de tweede keer dat de sector Handel & Dienstverlening ervoor koos om een gezamenlijke praktijkopleidersbijeenkomst te organiseren om zo de leerbedrijven meer te kunnen bieden. Zo was gastspreker Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017, uitgenodigd om te vertellen hoe zij haar reisorganisatie leidt en hoe zij haar tweede missie invult, om het vrouwelijk ondernemerschap te promoten. The Fountainheads hielden een flitsend betoog over de technologische trends van deze en de komende tijd. Cabaretier Johan Goossens was de hekkensluiter van de avond.

De bedrijven konden netwerken bij de bedrijvenmarkt en er waren verschillende workshops van studenten. Ook werden de gasten getrakteerd op een buffet. De hele middag en avond waren diverse studenten van de sector Handel & Dienstverlening betrokken bij de organisatie en tijdens de presentaties in de grote zaal.

De eerste reacties lieten zien dat de leerbedrijven deze bijeenkomst beoordelen als een zeer interessante middag, goed georganiseerd met interessante gastsprekers en workshops. Uit 90 procent van de reacties bleek dat deze bijeenkomst voldeed aan de verwachtingen.

(Dit is een advertorial)