Normal_ouderenzorg345

Op 25 november presenteren ruim 100 studenten van ROC Mondriaan zelfbedachte vernieuwingsmogelijkheden voor de ouderenzorg. Dit gebeurt in de Paleiskerk in Den Haag waar die dag de Inspiratie- en Kennisdag ‘LevenSles’ plaatsvindt. Ook een aantal studenten van het ID College en de Haagse Hogeschool doen mee. Dit meldt ROC Mondriaan. 

Studenten van de School voor Verzorgende, Verpleegkundige en Assisterende gezondheidszorg van ROC Mondriaan hebben bijzondere initiatieven voor ouderen bedacht en laten die in een pitch zien. Als voorbereiding en in aanloop naar LevenS­les hebben zij zich verbaasd, verwonderd en nagedacht over de zorg voor ouderen. Zij inspireren jong en oud, professional en non-profes­sional om anders te kijken. Samen slaan aanwezigen de handen ineen om tot regionaal uitvoerbare initiatieven te komen. Een deskundige jury beoordeelt de ideeën die gepresenteerd worden tijdens LevenSles. Er worden drie prijzen uitgereikt.

Met LevenSles worden in heel Nederland jongeren uitgedaagd om te tonen hoe ze de zorg voor ouderen willen zien. Meer dan 700 jongeren, veelal studenten van zorggerelateerde opleidingen van roc’s en hogescholen, zijn op dit moment aan de slag om frisse perspectieven te brengen op de zorg voor ouderen. 
 
Inspiratie- en Kennisdagen LevenSles vinden plaats in vijf regio’s: 14 november Roosendaal, 18 november Assen, 20 november Heerlen, 25 november Den Haag, 3 december Amersfoort. Samen met zorginstellingen, lectoren, hoogleraren en gemeentes wordt op de dag gewerkt om het verschil te maken en tot uitvoering te komen. 
 
© Nationale Onderwijsgids