Landelijke 06-polsbandjescampagne voor snelle hereniging bij vermissing kind

Vermissing van je kind; hét schrikbeeld van ouders die graag met het gezin recreëren in een waterrijke omgeving. Daarom zet Reddingsbrigade Nederland, vanuit haar missie, de landelijke campagne Omarm het 06-polsbandje! voort. In nauwe samenwerking met ondersteunende partners: de Nationale Politie, de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Paramount (Nick Jr. / PAW Patrol). Gezamenlijk wordt gewezen op het belang van bewust zijn van gevaren die op de loer liggen. Juist vandaag, 25 mei, de internationale Dag van de Vermiste Kinderen. Dat meldt de Reddingsbrigade Nederland.

Op het strand aan zee, in recreatiegebieden met binnenwater en tijdens waterrijke evenementen raken jaarlijks honderden kinderen (tijdelijk) vermist. Hereniging met de ouder(s) of begeleider(s) vindt sneller plaats dankzij het PAW Patrol 06-polsbandje. De samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland, de Nationale Politie, de NRZ en Paramount maakt mogelijk, dat dit jaar 300.000 exemplaren gratis ter beschikking worden gesteld aan het publiek.

PAW Patrol 

Het PAW Patrol 06-polsbandje is verkrijgbaar bij reddingsbrigadeposten en sommige politieposten, strandexploitaties, (kust)hotels en andere verblijfsaccommodaties. Daarnaast wordt het PAW Patrol 06-polsbandje uitgedeeld tijdens waterrijke evenementen. De doelgroep: ouders met een of meer kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Dat is dé reden waarom de populaire PAW Patrol-helden van Nick Jr., en met nadruk het reddingshondje Zuma en het politiehondje Chase, bij deze campagne betrokken zijn. Volwassenen kunnen hun telefoonnummer en de voornaam van het kind op het PAW Patrol 06-polsbandje schrijven. Zij worden zich dan direct meer bewust van het risico op vermissing. In het kader van vermissing bestaat er verdergaande samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland en de Nationale Politie, verwoord in een protocol.

Vermissing 

Het hoofddoel van de campagne Omarm het 06-polsbandje! is: snelle hereniging bij vermissing. Aanvullende doelen zijn: recreanten bewustmaken van hoe zij kunnen voorkomen dat hun kind zoekraakt en recreanten aanreiken wat ze moeten doen als er toch sprake is van vermissing. Passend bij de voorlichtingstaak van Reddingsbrigade Nederland, de lifeguards van lokale reddingsbrigades en hun missie: meer veiligheid in, op en langs het water.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Wendy Hazenoot