Normal_kinderopvang_creche_spelen
Als gevolg van hogere kosten zijn kinderopvangbedrijven genoodzaakt hun prijzen te verhogen. Ondanks de 250 miljoen euro die de overheid extra begroot heeft voor de kinderopvangtoeslag, kunnen de stijgende kosten niet gecompenseerd worden. Hierdoor moeten ouders meer betalen. Dit meldt NU.nl.
 
ABN AMRO bracht gister een rapport uit. Hierin staat onder ander dat hogere kwaliteitseisen een oorzaak zijn van de verhoogde prijzen. Een van deze eisen is dat een begeleider minder baby’s mag verzorgen. Hierdoor moet er of meer personeel komen, of moeten er minder baby’s worden aangenomen op de opvang. De hogere kosten moeten worden opgevangen met een hogere uurprijs.
 
De uurprijs steeg afgelopen jaar 3 procent en ligt op 7.40 euro. In de stedelijke gebieden is de uurprijs echter gemiddeld zelfs 1.2 procent hoger dan de maximaal te vergoeden prijs. Voor de buitenschoolse opvang ligt de uurprijs in de stedelijke gebieden 4 procent hoger dan de maximaal te vergoeden prijs. ABN AMBRO laat weten dat veel ondernemers zorgen uiten over de oplossing van dit probleem.
 
Door: Nationale Onderwijsgids