Normal_geld__biljet__bankbiljet

Het kabinet trekt 130 miljoen euro uit voor verbeteringen in Rotterdam Zuid op het gebied van wonen, onderwijs, werken, veiligheid en cultuur. Dit hebben minister Schouten en minister Ollongren aan burgemeester Aboutaleb en Marco Pastors (directeur NPRZ) bekend gemaakt in de basisschool OBS Nelson Mandela in Rotterdam Zuid. Dit meldt Rijksoverheid.

De gemeente Rotterdam heeft de intentie om de investering met haar partners te verdubbelen tot 260 miljoen. In het regeerakkoord is afgesproken de leefbaarheid in de verschillende regio’s van Nederland te versterken. Rotterdam Zuid is een van de projecten die in het regeerakkoord zijn genoemd. In 2011 is door de gemeente Rotterdam, (semi-)private partijen en de Rijksoverheid het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) gestart. Dit programma moet in de periode tot 2030 de positie van Rotterdam Zuid versterken. 
 
Het kabinet reserveert 130 miljoen euro voor de aanpak van de opgaven van Rotterdam Zuid. De gemeente Rotterdam heeft de intentie om samen met de partners in vergelijkbaar bedrag uit te trekken. Hiermee ontstaat er een investeringsimpuls van in totaal 260 miljoen euro voor de regio. Het kabinet kijkt ernaar uit om in samenwerking met de gemeente Rotterdam, corporaties, scholen en ondernemers de regiodeal verder uit te werken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids