Win met jouw scriptie de scriptieprijs van de Algemene Rekenkamer

Heb jij tussen 1 oktober 2019 en 30 september 2022 een master- of postmasterscriptie geschreven over een onderwerp dat past bij het werk van de Algemene Rekenkamer. Stuur deze uiterlijk 30 september 2022 in via www.rekenkamer.nl/scriptieprijs en maak kans op een prijs van 2.000 euro, 1.000 eur of 500 euro. De prijsuitreiking is op 16 februari 2023. Dat meldt de Algemene Rekenkamer. 

De Algemene Rekenkamer vindt goed onderzoek belangrijk. Daarom heeft zij een scriptieprijs ingesteld. De prijs is bedoeld voor master- en postmasterscripties geschreven aan een Nederlandse universiteit. De scriptie moet gaan over een onderwerp dat relevant is voor de Algemene Rekenkamer, zoals verantwoording van publieke middelen, public finance management, auditing, effectiviteit, evaluaties, de kloof tussen beleid en uitvoering en de rol van de controlerende instituties binnen het staatsbestel. Denk ook aan de doelmatigheid en doeltreffendheid van overheidsbeleid.

Prijsuitreiking 

De prijsuitreiking vindt plaats op 16 februari 2023 bij de Algemene Rekenkamer. De winnaar van de eerste prijs krijgt 2.000 euro en een oorkonde en presenteert de scriptie bij de Algemene Rekenkamer. De tweede prijs en derde prijs zijn geldbedragen van 1.000 euro en 500 euro en een oorkonde.

Door: Nationale Onderwijsgids