Studente Hogeschool Leiden wint ECIO Frank Award voor zichtbare diversiteit

Een school moet toegankelijk zijn met ruimte voor diversiteit. Want iedereen heeft een ondersteuningsbehoefte vindt Clannad Moerings. Zij won vandaag de ECIO Frank Award 2021-2022 voor haar top-idee om de onderwijsinstelling inclusiever te maken. De geldprijs van 1.000,- euro gaat ze besteden om diversiteit zichtbaarder te maken binnen Hogeschool Leiden waar Moerings studeert. Dat meldt ECIO.

Als lid van het Diversiteitspanel van Hogeschool Leiden maakt Moerings zich hard dat iedereen zich welkom en thuis voelt. Zodat iedereen kan meedoen en er niet meer gekeken hoeft te worden naar individuele ondersteuningsbehoeftes. Als dit is bereikt, houdt het Diversiteitspanel op te bestaan. De geldprijs wil ze besteden aan een kunstwerk waarmee je aan het denken wordt gezet over het onderwerp diversiteit of inclusiviteit. Het kunstwerk, dat voor iedereen zichtbaar, tastbaar en hoorbaar is, krijgt een centrale plek binnen de onderwijsinstelling. 

Ondersteuningsvraag 

Studenten met een ondersteuningsvraag weten als geen ander wat nodig is om inclusief de opleiding te doorlopen. Zij leveren iedere dag een topprestatie. Met hun top-idee voor de ECIO Frank Award-verkiezing krijgen zij het podium dat zij verdienen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan studenten met een ondersteuningsvraag die zich inzetten voor inclusiever onderwijs op hun hogeschool of universiteit. 

Videoboodschap 

De winnaars zijn geselecteerd uit de vier genomineerden die in de finale met een videoboodschap hun initiatief presenteerden. De prijs voor de categorie ‘universiteit’ wordt binnenkort uitgereikt. De jury bestond uit: Daan de Kort (Tweede Kamerlid), Jacobine van Geel (voorzitter College voor de Rechten van de Mens) en Beau Geraeds (winnaar van de ECIO Frank Award 2020). 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: ECIO