Verbetering in stageplatform voor hbo studenten zorgt voor optimaal solliciteren

Hbo-stagemarkt is de stagevacature website van Nederland die studenten uit het hoger onderwijs en erkende stagebedrijven met elkaar verbindt. Dit meldt Stichting ELBHO.

Per 1 februari 2022 presenteert Stichting ELBHO deze vernieuwde website. Thijs Otter, bestuurder Stichting ELBHO: “Met dit platform creëren we een transparante route waarmee studenten, stagebedrijven en onderwijsinstellingen actief betrokken worden in het wervingsproces.”

De nieuwe functionaliteit voor studenten is de SURFconext/eduID. Onderscheidend hierin is de mogelijkheid voor alle studenten van alle bekostigde opleidingen om in te kunnen loggen, omdat het platform via coöperatie SURF met alle instellingen is gekoppeld.

Basisgegevens 

Studenten loggen in met hun instellingsaccount en via een single sign-on is er veilig toegang tot hbo-stagemarkt. De basisgegevens, zoals studentnaam, onderwijsinstelling en student e-mailadres, worden automatisch gekoppeld aan het hbo-stagemarkt studentenaccount.

Inclusieve stagemarkt 

Daarnaast kunnen studenten nu, in tegenstelling tot voorheen, direct via de website solliciteren op de aangeboden stagevacature(s). Het is ook mogelijk om dit anoniem te doen. Ook Maarten Brand, stage-expert van Bureau Brand en bekend van de boeken ‘Het grote stageboek voor werkgevers’ en ‘Met afstand het beste stagebedrijf’, ziet hier voordelen: “Geweldig nieuws! Met deze stap draagt hbo-stagemarkt actief bij aan een inclusieve stagemarkt waarin studenten gelijke kansen hebben en bedrijven toegang tot schaars talent.”

Voor ELBHO erkende stagebedrijven zijn met name de verbeterde snelheid en het eenvoudiger plaatsen van vacatures een welkome verbetering. Evenals het gebruik van slechts één wachtwoord voor zowel het ELBHO-Portaal als voor hbo-stagemarkt.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Stichting ELBHO