Eerste praktijkgerichte mode-opleiding op hbo-niveau in september van start

Meesteropleiding Coupeur, het ROC van Amsterdam-Flevoland en HBO Drechtsteden hebben de handen ineengeslagen voor een opleiding tot meestercoupeur op hbo-niveau. De vraag naar specialistisch vakmanschap en hoogwaardige coupeurs stijgt, evenals de focus op aandacht voor maatwerk, kwaliteit en duurzame technieken. Daarom gaat de eerste praktijkgerichte mode-opleiding op hbo-niveau in Nederland volgend schooljaar van start. Dit meldt de MBO Raad.

Het gaat om een tweejarige opleiding die in september in Amsterdam van start gaat en praktijkgerichte studenten de kans beidt zich nog verder in hun vak te verdiepen. De partijen hebben echter plannen om nog verder door te ontwikkelen, met de uiteindelijke ambitie om een geïntegreerd Mhbo-traject aan te kunnen bieden. Dit traject zal gericht zijn op jonge mbo-studenten met een passie voor het maken van kleding.

De partijen zijn blij met de samenwerking. Sonja Hoogendoorn, directievoorzitter bij MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam-Flevoland, zegt hierover: “Een praktische opleiding als deze, gericht op het echte ambacht kleding maken én op een hoger niveau is op dit moment uniek in onderwijsland. We zijn blij dat we onze mbo-niveau 4 studenten in september deze mooie vervolgopleiding kunnen bieden.” Jessica van den Bosch, directeur HBO Drechtsteden, voegt daaraan toe: “We gaan een langdurige samenwerking aan met elkaar. We zetten gericht in op talentontwikkeling en stimuleren studenten om zich verder in hun vakmanschap te verdiepen. Zo proberen we de doorstroom naar deze prachtige opleiding aantrekkelijker te maken.”

Door: Nationale Onderwijsgids