Steeds meer jongeren gebruiken de CoronaMelder

Steeds meer jongeren downloaden en gebruiken CoronaMelder. Dat blijkt uit doorlopend onderzoek van Tilburg University. Inmiddels hebben een op de drie ondervraagde jongeren tussen de 17 en 24 jaar CoronaMelder op hun mobiel staan. Dit is vrijwel gelijk aan het aantal 24-plussers dat de app gebruikt. In totaal downloadden al meer dan 4,5 miljoen mensen CoronaMelder. Dit meldt de Rijksoverheid. 

Volgens Hidde Schultze, als ontwikkelaar betrokken bij de CoronaMelder-app, is het een goede ontwikkeling dat steeds meer jongeren de app gebruiken. Zeker nu de middelbare scholen weer deels opengaan en we weten dat de Britse variant van het virus nóg besmettelijker is.

CoronaMelder vindt meer en sneller besmettingen

Meer dan 115.000 mensen gaven via CoronaMelder door dat zij besmet waren. Zo kwamen bijna zeven op de tien mensen die een melding in CoronaMelder kregen sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek. Ook blijkt dat bijna 5 procent van de mensen die zich na een melding van CoronaMelder liet testen zonder klachten, toch besmet is. Sinds 1 december kan iedereen een test aanvragen na een melding, ook als ze geen klachten hebben. In ruim twee maanden tijd zijn hierdoor 6.209 besmettingen vastgesteld.

Door: Nationale Onderwijsgids