Normal_hogeschool_rotterdam

Het pand van de Hogeschool Rotterdam aan de Kralingse Zoom blijft zeker één tot anderhalf jaar dicht. Die tijd is nodig om het pand te herstellen en veilig te maken voor studenten en medewerkers. Dit meldt RTV Rijnmond.

Hogeschool Rotterdam had begin januari het gebouw al gesloten. De gevelplaten van een deel van de Hogeschool Rotterdam aan de Kralingse Zoom bleken niet te voldoen aan de huidige normen voor brandveiligheid. Dat bleek uit onafhankelijk onderzoek dat de school heeft laten uitvoeren naar aanleiding van de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen van juni vorig jaar. Daarbij kwamen 71 mensen om het leven. Het vuur verspreidde zich razendsnel via de gevelplaten aan de buitenkant.
 
Het afgesloten gedeelte van het gebouw wordt gebruikt door zo'n 3500 studenten van de Rotterdam Business School en medewerkers van dit instituut. Het is dertig jaar oud. Het pand stond al op de nominatie om binnen vijf jaar gerenoveerd te worden. Dit wordt nu versneld gedaan. Hogeschool Rotterdam moet nu beslissen of ze gaan slopen of verbouwen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids