Normal_prijswinnaars_wij_inholland_2016

Bram Sanders, Chris Ramsey, Lucien Fesselet en Will Simmonds hebben met hun studentenproject Drones in de Kas de Wij Inholland award 2016 gewonnen. De studenten Aeronautical Engineering (de Engelstalige variant van de opleiding Luchtvaarttechnologie) van Hogeschool Inholland Delft sleepten de felbegeerde bokaal in de wacht en kregen daarnaast een cheque ter waarde van 2.000 euro. Collegelid Marcel Nollen reikte de prijzen uit tijdens de jaaropening op donderdag 1 september bij Inholland Diemen. Dat meldt Hogeschool Inholland.

De Delftse studenten ontwikkelden een drone om planten in tuinbouwkassen te controleren op ziektes. “Onze drone heeft maar één camera en kan in mum van tijd de hele kas controleren”, zegt student Fesselet. Samen met zijn teamleden bedacht hij de drone nadat zij merkten dat telers grote moeite hadden om de gezondheid van hun vele duizenden planten te controleren. “Wel vijf tot 25 procent van de planten gaat nu nog verloren door ziektes, bacteriën, schimmels, schade en andere oorzaken”, aldus de student.

De studentenprojecten Empowerment van zwangere vrouwen en TEDxBinnenhof grepen net naast de hoofdprijs. De Verloskunde-studenten van het eerstgenoemde project werden tweede met hun onderzoeksopzet waarmee vrouwen in hun kracht worden gezet tijdens een zwangerschap. De derde plek was voor de studenten Media and Entertainment Management en International Business Innovation studies van project TEDxBinnenhof. Zij lieten studenten en docenten voor de camera vertellen wat hun passie is, ter promotie van het gelijknamige evenement in maart van dit jaar. De projecten die op de tweede en derde plaats eindigden ontvingen aan cheque ter waarde van 500 euro.

Wij Inholland is een project van Hogeschool Inholland dat bruggen slaat tussen het onderwijs en de praktijk. Studenten krijgen een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden van de standaard. In totaal waren dit jaar elf studentenprojecten geselecteerd door de vakjury. Zes daarvan mochten hun project pitchen voor de jury, die na juryberaad drie finalisten uitkoos.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids