Oud-docent noemt acht beschuldigingen seksueel misbruik leugens

De acht kinderen die een oud-docent van basisschool Kors Breijer beschuldigen van seksueel misbruik, zijn leugenaars. Dit stelt de 64-jarige man tijdens een zitting in de rechtbank vrijdagochtend. Hij blijft bij zijn onschuld en zegt de kinderen niet eens op schoot te hebben gehad. Dit meldt BussumsNieuws.nl. 


Het seksueel misbruik zou in 2018 en 2019 hebben plaatsgevonden, zeggen acht meisjes die destijds tussen de 8 en 9 jaar waren. Eind vorig jaar werd hij op non-actief gezet en gearresteerd. Dit najaar mocht hij onder strikte voorwaarden vrijkomen. Zo heeft hij een contactverbod en mag hij niet in de buurt van de school komen. Ook mag hij de kinderen en ouders niet benaderen en heeft hij een voorlopig beroepsverbod opgelegd gekregen.

Kinderen nogmaals verhoren

De verdediging wil de acht kinderen nog een keer horen, maar volgens de officier van justitie zijn zij al verhoord en kan het schadelijk zijn om het verhaal nogmaals te moeten vertellen. De rechtbank beslist later of een tweede verhoor is toegestaan. Inmiddels is wel besloten dat de oud-docent een persoonlijkheidsonderzoek moet ondergaan.

Overigens is het misbruik niet het enige waarvan de man wordt beschuldigd. Op zijn computer is dierenporno aangetroffen, waarvan de man uit Naarden beweert niets af te weten. Hij is naar eigen zeggen digibeet. 

Door: Nationale Onderwijsgids