Normal_congres

De gemeente Weert organiseert op donderdagmiddag 13 maart 2014 samen met de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen een symposium over loverboyproblematiek. De bijeenkomst vindt plaats in het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) te Weert. 

De aanleiding voor dit symposium is de afsluiting van het project Aanpak Loverboys ‘Helse Liefde’ in de regio Westelijke Mijnstreek. Het project wordt nu uitgerold over heel de provincie en geïntegreerd in het plan van aanpak mensenhandel provincie Limburg. Om loverboyproblematiek goed aan te pakken is een integrale (keten)aanpak noodzakelijk. Daarom moeten zowel opsporingsinstanties als zorg- en welzijninstellingen, centrum voor jeugd en gezin en scholen zich sterk maken voor preventie en bestrijding van loverboyproblematiek en het beschermen van de slachtoffers, aldus de gemeenten Weert en Sittard-Geleen.

Burgemeester Heijmans van Weert, portefeuillehouder mensenhandel in de provincie Limburg opent het symposium. Wethouder Berry van Rijswijk van de gemeente Sittard-Geleen licht toe hoe het project ontstaan is, en gedeputeerde Van Dijk geeft toelichting over de cijfers. Het Makadamtheater verzorgt een korte voorstelling over de problematiek rondom loverboys en er wordt ingegaan op de volgende vragen:

- Hoe signaleer je signalen loverboyproblematiek en wat kun je hiermee doen?
- Hoe ga je om met geheimhouding en privacy?
- Wat kun je verwachten van politie en OM?
 
Het symposium is bedoeld voor beleidsmedewerkers/projectleiders jeugdzorg van gemeenten, voor leerkrachten, medewerkers van jeugd(zorg)instellingen, de veiligheidshuizen, centra voor jeugd en gezin, reclassering, politie en iedereen die met deze groep jongeren in aanmerking komt of kan komen.
 
© Nationale Onderwijsgids