Boodschappen van kinderen verlichten stations tegen eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid organiseert NS diverse activiteiten om meer verbinding en contact tussen reizigers te stimuleren. Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober zijn er op negen stations lichtprojecties te zien met boodschappen van hoop, staat de Luisterlijn op Utrecht Centraal en hebben we samen met ProRail de ‘Stel je voor’-campagne. Dat meldt de NS. 

Negen stations door het hele land zijn komende week verlicht met boodschappen van hoop. Kinderen van Stichting IMC Weekendschool hebben de boodschappen gemaakt, die door twee kunstenaars zijn omgezet naar een lichtboodschap. De projecties zijn tijdens de Week tegen de Eenzaamheid te zien op de stations Heerlen, Breda, Amsterdam Amstel, Hilversum, Eindhoven, Amersfoort, Nijmegen, Vlissingen en Winschoten.

Hart onder de riem 

Leerlingen van IMC Weekendschool uit het hele land zijn gevraagd om een bericht te maken, waarmee ze hun licht laten schijnen op iedereen die in deze week een hart onder de riem verdient. Kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes hebben daar zo'n 100 boodschappen van gemaakt die worden vertoond in de stationshallen op de muren.

Eenzaam

Vorige week was de aftrap op Eindhoven Centraal. “Een derde van de Nederlanders voelt zich weleens eenzaam”, zegt stationsmanager Roberto Kolsters. “Gevoelens van eenzaamheid kunnen je leven enorm beïnvloeden. Daarom willen wij, juist ook in deze week waarin er veel aandacht is voor dit thema, de stations een plek van contact, verbinding en bezinning laten zijn.

Kopje koffie 

Op het station en in de trein komen dagelijks veel verschillende mensen samen. Het zijn bij uitstek plekken waar je nieuwe en andere mensen tegenkomt. Met de ‘Stel je voor’ campagne willen NS, ProRail en gemeenten meer persoonlijk contact aanmoedigen. Dit gebeurt met een koffie-actie op onder andere Utrecht Centraal op maandag 3 oktober, waarbij reizigers twee kopjes koffie krijgen. Eén voor jezelf en één om weg te geven. Dan moet je wel contact maken.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: NS