© Fotografie Groen, BODY WORLDS Amsterdam - Op 3 en 4 oktober 2015 staat anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project volledig in het teken van het Weekend van de Wetenschap met diverse activiteiten, waaronder een pop-up lezing door Leo Bormans.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 3 en 4 oktober trakteert anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project op gratis toegang voor alle bezoekers jonger dan 15 jaar. Naast de permanente tentoonstelling is er een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen, als eerste kennismaking met wetenschap. Zo geeft gelukswetenschapper Leo Bormans een kinderlezing over de kracht van geluk en leren dokters in spe (8-12 jaar) alles over het menselijk lichaam tijdens de Dokter Junior workshop. Daarnaast krijgt ieder kind een speurtocht, is er een voeltafel en zijn er allerhande gezondheidstests.

Leo Bormans onderzoekt geluk en reist de wereld rond als ‘Ambassadeur van Geluk & Levenskwaliteit’. Hij is de schrijver van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en het voorleesboek Geluk voor Kinderen. Tijdens zijn pop-up lezing bij BODY WORLDS leert hij de aanwezige kinderen wat geluk precies inhoudt en hoe ze kunnen leren opener, optimistischer en gelukkiger te zijn. Na afloop van de lezing vindt een signeersessie plaats in de shop van het museum. Aanmelden voor de kinderlezing is verplicht. Dit kan via bodeyworlds.nl/weekend-van-de-wetenschap-2015.

Op 3 en 4 oktober openen bijna 200 locaties door heel Nederland – van musea tot science centers, universiteiten en (onderzoeks-)instituten – hun normaal gesloten deuren, om bezoekers een kijkje achter de schermen te bieden en zo techniek en wetenschap te promoten. Pop-up Wetenschapper is een landelijk programma dat plaatsvindt tijdens het Weekend van de Wetenschap, met als doel kinderen en volwassenen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wetenschap.

De expositie BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

© Nationale Onderwijsgids