Tegen de drugscriminaliteit in Rotterdam willen de basisscholen zich wapenen

Kwetsbare basisschoolkinderen uit de Rotterdamse wijk Delfshaven lopen vaker het risico af te glijden richting het criminele circuit. Basisscholen en andere organisaties signaleren dit steeds vaker. Daarom hebben de scholen uit de wijk Delfshaven en een aantal organisaties de hulp ingeroepen van burgemeester Aboutaleb. Dat meldt Hart van Nederland. 

In een brief vragen ze de burgemeester om meer geld voor het project Team Toekomst. Dit project moet tegengaan dat kinderen geronseld worden voor de criminaliteit. In de brief staat onder andere dat de georganiseerde misdaad tegenkracht nodig heeft. ‘Een grote groep kinderen heeft nog alle tijd om een ander levenspad te kiezen, maar zij worden nu totaal over het hoofd gezien.’

Team Toekomst 

Team Toekomst is overgewaaid vanuit Engeland. Het project ondersteunt twee jaar lang de meest kwetsbare basisschoolkinderen uit de middenbouw en bovenbouw. Dit doen zij door met de kinderen te sporten en hun talenten te ontwikkelen.

Op elf van de 24 scholen in Delfshaven worden er al projecten van Team Toekomst uitgevoerd. Daar hangt een kostenplaatje aan van ruim 400.000 euro. Maar er is een grote behoefte aan uitbreiding. In het project komen de kinderen in aanraking met andere kinderen die hetzelfde meemaken. Het is de bedoeling dat de kinderen nieuwe vrienden maken en elkaar in de toekomst op het juiste pad houden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk