Nederlander die is opgepakt na steekpartij op Duitse school heeft bekend

De 24-jarige Nederlander die vrijdagavond in Stuttgart werd aangehouden voor een steekpartij in een Zuid-Duitse basisschool heeft bekend. De man stak volgens de politie willekeurig een 7-jarig meisje en een 61-jarige vrouw neer in de school in de nabijgelegen plaats Esslingen. Hij zit op last van een onderzoeksrechter vast op verdenking van poging tot doodslag, melden politie en justitie zaterdag.

Het onderzoek naar een motief loopt nog, waarbij ook wordt gekeken naar een psychische aandoening. Een politiek gemotiveerde misdaad wordt uitgesloten.

Willekeurig slachtoffer 

Het meisje was volgens de politie een willekeurig slachtoffer en kende de man voor zover bekend niet. Zij was met enkele andere kinderen in de school voor een vakantieprogramma. Door "moedig" ingrijpen wist de 61-jarige vrouw de aanval te stoppen, waarna de Nederlander op de vlucht sloeg.

Keukenmes 

Het gebruikte keukenmes werd later in zijn huis in Esslingen gevonden. De man had kort daarvoor een voorbijganger in Stuttgart gevraagd de politie te waarschuwen omdat hij verantwoordelijk was voor de steekpartij.

Beide slachtoffers liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Door: ANP