Winnaars Gouden Bloembol 2022 bekendgemaakt

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden zijn zes klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2022. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dat meldt iBulb.

De zes klassen ontvangen De Gouden Bloembol 2022 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.250 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen, om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Foto- en videowedstrijd 

Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden, om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2022. Er zijn meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn. De winnende klassen zijn: 

• Nederland: IKC de Paradijsvogel (Groep 5 en 6) uit Vogelenzang
• Duitsland: OGS August-Döhr-Schule (Klasse 1-4) uit Marl
• Engeland: Roundwood primary (Class N-6) uit Harpenden
• Canada: James McKinney Elementary School (Grade 1) uit Richmond
• Frankrijk: École Notre Dame (CP - CE - CM) uit Lavoute-Chilhac
• Zweden: Kättilsmåla skola (F-1) uit Karlskrona

Gouden Bloembol Award 2022 

De winnende klassen ontvangen de Gouden Bloembol Award 2022, een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind om mee naar huis te nemen en een presentje. 

Door: Nationale Onderwijsgids