Programma's van NPO, RTL en SBS besteden aandacht aan stille tocht Gino

NPO, RTL en SBS geven woensdagavond op verschillende manieren aandacht aan de stille tocht die wordt gehouden ter nagedachtenis van de overleden Gino uit Kerkrade. De 9-jarige jongen raakte vorige week vermist en werd een paar dagen later dood teruggevonden in Geleen. Een 22-jarige man uit Geleen wordt verdacht van de moord op Gino.

Een woordvoerder van NPO laat weten dat de publieke omroep de stille tocht ter ere van Gino niet live uitzendt. "Reguliere nieuws- en actualiteitenrubrieken hebben hier aandacht voor." RTL laat weten dat de stille tocht "aan bod" komt bij programma's als RTL Boulevard, RTL Nieuws en BEAU. SBS besteedt "op eigen wijze" aandacht aan de stille tocht in de nieuws- en actualiteitenprogramma's. "Er is een liveschakeling met de verslaggever in de Shownieuws Zomereditie om 19.30 uur", aldus een woordvoerder.

1Limburg 

Lokale omroep 1Limburg doet vanuit de studio en met een cameraploeg en verslaggevers ter plaatse vanaf 19.25 uur verslag. In de dagen dat Gino vermist werd en er naar hem gezocht werd, nam de zender een actieve rol op zich. 1Limburg deed door middel van livestreams verslag van de zoektocht naar het vermiste jongetje en zond onder meer de persconferentie over de vermissing rechtstreeks uit.

Door: ANP