Normal_schoolplein__plein__pauze

Basisschool de Duinsprong in Drunen wil heel graag een ‘groen’ speelplein. Ze dachten dat ze jaren over het sparen van het benodigde bedrag zouden doen. Toen was daar het Prins Bernhard Cultuurfonds met een gift van 10.000 euro. Het ‘groene’ schoolplein zou nu wat sneller gerealiseerd kunnen worden. Dit meldt BN DeStem.

Stichting Spannend Spelen, dat speciaal is opgericht om het groene plein te realiseren, gaat het bestaande speelplein vergroenen.  Er komt onder meer een moestuin, een blotenvoetenpad, een watertapplek en een ontdekplek. Alles om ervoor te zorgen dat de kinderen meer gaan bewegen. En met een educatief speelplein leren ze ook nog van veel nieuwe dingen.

Opdrachten in ontdekhoek

In de ontdekhoek staan bijvoorbeeld allemaal bakjes met opdrachten die de kinderen moeten uitvoeren. Op die manier leren ze van alles over bijen, vlinder en andere insecten. “Ook rekenlessen buiten zouden mogelijk moeten zijn”, aldus directeur Heidi Smits.

Metamorfose

De schoolpleinen van de Duinsprong hebben al eerder een metamorfose ondergaan. Stichting Spannend Speelplein zorgde met een fancy fair, ophalen van oud papier en een bloemenactie voor de benodigde euro’s.

De school wil zo snel mogelijk aan de slag met het nieuwe schoolplein. Samen met een plaatselijke hovenier zijn ze al plannen aan het maken. Wanneer er een begin wordt gemaakt is nog niet duidelijk.

Door: Nationale Onderwijsgids