Normal_img_nb_kesteren_fietspaden

Op 14 juli 2021 opende wethouder Stefan van Someren van de Gelderse gemeente Neder-Betuwe een nieuwe veilige fietsroute in Kesteren. Om de veiligheid en comfort voor de fietser te verbeteren wilde gemeente Neder-Betuwe dit fietspad, dat dagelijks door honderden scholieren wordt gebruikt, al sinds 2008 laten aanleggen. Met een bijdrage van provincie Gelderland konden ze dit realiseren. Dit meldt de provincie Gelderland.

Hoe kan het ook anders: een fietspad open je op de fiets. Wethouder Stefan van Someren, omwonenden en betrokkenen fietsten ter gelegenheid van de opening samen over het nieuwe fietspad.
 

Belangrijke schoolroute
 

Sinds de komst van scholengemeenschap Pantarijn en de nieuwbouwwijk Casterhoven In Kesteren, werd de Broekdijk steeds belangrijker voor bewoners en scholieren. Gemeente Neder-Betuwe wilde daarom een betere fietsverbinding aanleggen die vooral veiliger en comfortabeler is. De smalle grijze fietssuggestiestroken vervingen ze door vrijliggende fietspaden van twee meter breed aan beide kanten van de weg. Dagelijks fietsen er twee- tot vijfhonderd fietsers, waaronder veel schooljeugd. De nieuwe indeling is een stuk veiliger voor deze fietsers.
 

Subsidie voor verbetering van de schoolfietsroute
 

De provincie leverde een subsidiebedrag van 252.000 euro voor de 1,4 kilometer lange schoolfietsroute. De subsidie komt uit het potje Hoofdfietsnet Gelderland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids