Floriade Kids programma: spelenderwijs leren over duurzaamheid

Floriade Expo 2022 wil graag een belangrijke rol spelen in het overbrengen van de urgentie van het thema Growing Green Cities aan de generatie van de toekomst. Het Floriade Kids programma prikkelt kinderen op een speelse en educatieve manier. Kinderen leren meer over duurzame thema’s met het Floriade-lesprogramma en beleven Floriade in de klas. Dit meldt Floriade Expo 2022.

Tijdens een schoolreis naar Floriade ontdekken de kinderen creatieve oplossingen die steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Ze proeven, voelen en ruiken wat de Nederlandse tuinbouw te bieden heeft en maken een wereldreis langs deelnemers uit binnen- en buitenland. Floriade werkt samen met twee sterke partners: Stad & Natuur in Almere en Uitgeverij Young & Connected in Amsterdam.

Dinsdag 6 april hebben Frank Groot, directeur van Sterrenschool De Ruimte (Prisma) en Yvonne Penne, directeur van Sterrenschool Het Universum (ASG) uit Almere als eerste scholen de schoolreis naar Floriade geboekt.

Duurzaamheid

“Het betrekken van de jeugd is een van de speerpunten die de Nederlandse Tuinbouwraad Floriade heeft meegegeven en we willen graag jongeren meer leren over de duurzame thema’s van Floriade en Floriade laten beleven in de klas. Jongeren hebben een sterke ambitie om met duurzaamheid aan de slag te gaan, maar vinden het vaak moeilijk hoe ze dat kunnen vormgeven in hun eigen omgeving en dat willen we juist hier in 2022 laten zien met als doel dat we in 2030 de duurzaamheidsdoelen van de VN realiseren”, aldus Yoël Schuller, manager bestuursadvies & projecten.

Het Floriade lesprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Gratis lesprogramma in de klas ontwikkeld in samenwerking met Young & Connected en Stad & Natuur
  • Vier leslijnen, voor onder- en bovenbouw & Kids Expedities
  • FloriALLY, verdiepingsprogramma voor Almeerse basisscholen, ontwikkeld door Stad & Natuur en Collage-Almere

Voor meer informatie, zie de website van Floriade.

Door: Nationale Onderwijsgids