Vierde Amsterdamse basisschool in nog geen jaar tijd moet deuren sluiten

Alweer de vierde Amsterdamse basisschool in nog geen jaar tijd moet de deuren sluiten. Een combinatie van te weinig leerlingen en het lerarentekort doet de Linnaeusschool in Amsterdam Oost de das om. Dit meldt Het Parool.

Op dit moment zitten er 76 leerlingen op de Linnaeusschool. Het leerlingenaantal is al jaren dalende. De school merkt dat het daardoor ook steeds moeilijker wordt om leerkrachten aan te trekken. De situatie kende dit jaar een dieptepunt en het bestuur kon de onderwijskwaliteit niet meer garanderen. Dit heeft het bestuur doen besluiten om vanaf volgend schooljaar dicht te gaan. In de komende weken zullen ouders na moeten denken over een andere school voor hun kind. Groep 7 kan als geheel naar basisschool De Kraal om daar samen groep 8 en daarmee de basisschoolperiode af te ronden.
 

Vier op een rij

De Linnaeusschool is de vierde school in nog geen jaar tijd die in Amsterdam de deuren sluit. In juni 2019 sloot de Waaier in Oost vanwege een leerlingentekort. In september kwam basisschool de 16e Montessori landelijk in het nieuws omdat ook zij de school moesten sluiten “omdat we door het lerarentekort geen goed onderwijs kunnen garanderen." En een week geleden werd bekend dat ook basisschool De Avonturijn dicht gaat vanwege een gebrek aan leerlingen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids