Normal_jarig__feest__trakteren

Op basisschool Anne Frank in Gorinchem mogen leerlingen vanaf dit jaar geen traktaties meer meebrengen om uit te delen in de klas en aan de leraren. Reden? Een toenemende voedingsintolerantie, het tegengaan van voedselverspilling en geld. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Voedselintolerantie

De school schrijft in een nieuwsbrief dat er steeds meer leerlingen en leraren zijn die kampen met voedingsintoleranties of met bepaalde aandoeningen waardoor zij bepaalde voedingsmiddelen niet of alleen afgewogen mogen eten. Ook worden traktaties regelmatig, mede hierom, weggegooid. De school vindt deze voedselverspilling zeer onwenselijk.
 

Geen geld voor traktatie

Bovendien signaleerde de basisschool dat niet alle ouders geld hebben om hun kind te laten trakteren. Dit zorgde voor ongelijkheid tussen kinderen. “Kinderen zonder traktaties hadden hierdoor soms een rotdag, in plaats van een feestdag".
 

Leuke groepsactiviteit

De school wil het daarom dit jaar anders aanpakken: de jarige mag de hele klas trakteren op een leuke groepsactiviteit die dag. Deze activiteiten gaat de klas met elkaar verzinnen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids