Normal_docent__leraar__leerkracht

Op 19 augustus start een nieuwe school in Eindhoven: Het Vasteland. Het wordt een kleine school met slechts vier kinderen en één docent. De staatsvrije school gaat de uitgangspunten van de antroposofie volgen. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Docent van de school wordt Wouter Weerman. Hij laat weten dat er gekozen is voor een staatsvrije school: hierbij moet ervoor gezorgd worden dat aan het eind van groep acht de leerdoelen behaald zijn. Daarnaast is er veel vrijheid over de verdere inrichting van het onderwijs. 
 
Een staatsvrije school houdt ook in dat de overheid geen subsidie verleent. Ouders doen maandelijks een financiële bijdrage van 250 euro. Tevens zijn er donateurs. 
 
Omdat gekozen is voor een antroposofische manier van lesgeven, zal veel naar buiten worden gegaan gedurende de lessen. Dit komt omdat de natuur en de seizoenen hoog in het vaandel staan. Verder zitten alle leerlingen bij elkaar in één klas. De leerlingen kunnen elkaar helpen en ondersteunen bij het leren van de lesstof.
 
Na drie maanden zal de Inspectie van het Onderwijs de school beoordelen. De veiligheid van de school wordt dan bekeken, evenals de bevoegdheid van de docent en de lestijden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids