Tine Marcusschool in Emmen houdt bijeenkomst na fatale woningbrand

De Tine Marcusschool open vandaag haar deuren naar aanleiding van een fatale woningbrand op zaterdagochtend. Bij de brand kwam een zesjarige leerling van de school om het leven. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

“Het is een vreemde periode, zo in de vakantie, maar wij vinden dat we dit moeten doen. Dit heeft zo’n enorme impact op het team en de ouders”, zegt locatiedirecteur Mira Vermeulen. “We leven enorm mee met de ouders.” De jongen zat sinds zijn vierde op de school voor slechthorende kinderen en kinderen met een ernstige spraak- en ontwikkelingsstoornis, en hij zat dit jaar in groep 2-3.

Alle ouders zijn via de mail ingelicht over het overlijden van de leerlingen. “We hopen dat deze bijeenkomst de mensen kan helpen. Hoe vertel je dit aan je kinderen? En wat kunnen hun reacties zijn? Daar gaan we het over hebben”, aldus Vermeulen. Ook zal er vandaag een medewerker van Slachtofferhulp aanwezig zijn. Dit geldt ook voor wanneer de kinderen op 8 januari weer naar school zullen gaan.

De ouders van de kinderen hebben de woning tijdens de brand nog weten te verlaten, maar liggen nog in het ziekenhuis, buiten levensgevaar. Het vijfjarige zusje van de jongen is ook om het leven gekomen, en zat op een andere school.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids