Studente omgekomen bij woningbrand in Duiven

Afgelopen vrijdag kwamen drie mensen om het leven bij een woningbrand in Duiven. De doden zijn de 64-jarige bewoner van het huis aan de Roodwilligenstraat, zijn 58-jarige vrouw en hun 20-jarige dochter, die studeerde aan Saxion Hogeschool. Dit melden ANP en De Gederlander. 

 

 

De woningbrand blijkt een gezinsmoord te zijn. De identificatie van de lichamen is pas maandag afgerond, aldus de politie. Het gezin was al dood voor de brand uitbrak. Hoe zij om het leven zijn gekomen en wat er precies is gebeurd, wil de politie niet zeggen. Waarnemend burgemeester Jacques Niederer van Duiven spreekt maandag van "een triest gezinsdrama." Volgens hem was Duiven vrijdag al geschokt door de fatale brand. "Dit roept nog meer gevoelens van ontzetting op", zegt hij.

Bekenden van het gezin en omwonenden gingen er het hele weekeinde al vanuit dat de slachtoffers van de brand de bewoners zouden zijn. In een kapel van de Protestantse Gemeente Duiven ligt sinds zondag een gedenkboek. Een sportclub van de dochter speelde met rouwbanden en ook op Facebook zijn veel berichten geplaatst. Studenten en medewerkers van de dochter hebben aangeslagen op het nieuws gerageerd. Op de Hogeschool Saxion zijn medestudenten opgevangen en zijn voorbereidingen getroffen voor het inrichten van een herdenkingsruimte. 

Een voorbijganger ontdekte vrijdagmorgen de brand, die voor veel rook zorgde. De brandweer moest eerst rolluiken losknippen om in het huis te kunnen komen. Binnen vond de brandweer de drie lichamen.

Door: Nationale Onderwijsgids