Logo__cid_33d2c9893264456dad33a004e480e6e9_faridpc

Op maandag 23 mei 2016 bezoekt staatssecretaris Dekker van Onderwijs basisschool De Schatgraver in Landgraaf, één van de scholen die meedoen aan de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Binnen dit project krijgen kinderen een langere lesdag met veel aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging. Onderzocht wordt of dit leidt tot verbetering van het welbevinden, de gezondheid en de schoolprestaties van leerlingen. Dat meldt Universiteit Maastricht.

Dekker wil graag zien én van de kinderen zelf horen hoe dit project er in de praktijk uitziet. De kinderen op de Schatgraver hebben sinds 1 november 2015 een verlengde schooldag met meer ruimte voor sport, beweging, gezondheid en cultuur en ze eten tussen de middag gezamenlijk een gezonde lunch. Ook de voor- en naschoolse opvang doet mee aan dit project. Tijdens zijn bezoek zal de staatssecretaris mee lunchen en meekijken met de activiteiten die plaatsvinden naast de reguliere lessen.

Het project Gezonde Basisschool van de Toekomst is een initiatief van onderwijsstichting Movare, de Universiteit Maastricht, het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, De GGD Zuid Limburg en de Provincie Limburg. 

© Nationale Onderwijsgids