Logo_download

Zestig jaar na de aanvaarding van de VN-conventie om staatloosheid te beëindigen, zijn wereldwijd nog steeds zeker 10 miljoen mensen staatloos, ook in Nederland. Van 15-17 september wordt daarom het First Global Forum on Statelessness in het Vredespaleis in Den Haag georganiseerd door Tilburg University en de UNHCR. 

Experts van universiteiten, overheden en NGO’s uit de hele wereld belichten tijdens het Global Forum in Den Haag de problemen en de weg vooruit voor staatlozen. Staatlozen komen zelf aan het woord in een rondetafeldiscussie onder leiding van UNHCR–ambassadrice en zangeres Barbara Hendricks.De conferentie wordt omlijst door een expositie van de fotograaf Greg Constantine, die al jaren staatlozen fotografeert in de hele wereld en zich verdiept in hun leven. Hij bracht ook staatlozen in Nederland in beeld
 
Op woensdag 10 september om 20.00 uur geeft fotograaf Greg Constantine in Den Haag een toelichting op zijn werk, dat op 15 september hangt in het Vredespaleis. Enkele staatlozen vertellen ook hun eigen verhaal. Voorafgaand om 19.30 uur geeft onderzoeker dr. Laura van Waas van Tilburg University een korte inleiding met facts en figures over staatloosheid en gelegenheid tot het stellen van vragen.
 
Kijk hier voor meer informatie. 
 
© Nationale Onderwijsgids