Normal_kinderen_rennen_naar_school

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Onderwijsminister Slob verwacht honderden erbij voor basisschoolleraren

Leraren, schoolleiders en ondersteunend personeel in het basisonderwijs gaan er volgend jaar per maand "merkbaar" op vooruit nu de Tweede Kamer er 500 miljoen euro extra voor wil vrijmaken. Onderwijsminister Arie Slob denkt eerder aan "honderden dan tientjes bruto per maand erbij". "Mensen gaan dit echt wel merken", zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad. Hoe de loonstijging precies uitpakt, wordt de komende maanden berekend.

 

Dinsdag: CBS: 1 op de 5 jongeren slachtoffer van huiselijk geweld, vooral jonge vrouwen

Van de Nederlandse jongeren tussen de 16 en 24 jaar is 20 procent tussen maart 2019 en april 2020 slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een nieuwe analyse van een onderzoek van het statistiekbureau en het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) onder zo'n 2900 jongeren.

 

Woensdag: Brand bij basisschool: In Oss is het voor de derde keer raak

Op een basisschool aan de Koornstraat in Oss is iets na drie uur woensdagnacht brand uitgebroken. De derde brand op rij bij een basisschool in de Noord-Brabantse plaats.

 

Donderdag: Klassen in het basisonderwijs worden groter, meer dan 30 leerlingen normaal

Het aantal 'megaklassen' in het basisonderwijs neemt weer toe, meldt de Algemene Onderwijsbond op basis van cijfers van onderwijsminister Arie Slob.

 

Vrijdag: Na corona steeds meer behoefte aan lessen over verzorgen van huisdieren

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Een mooi moment om stil te staan bij verantwoord huisdierenbezit! Tijdens de coronacrisis zijn er veel meer huisdiereigenaren bij gekomen. Maar zijn de nieuwe baasjes wel op de hoogte hoe al die nieuwe dieren op een verantwoorde manier moet worden verzorgd? De Stichting Met dieren meer mens ziet gelukkig een toename van het lesgeven over dieren op basisscholen. 

Door: Nationale Onderwijsgids