Kinderopvang Kindergarden gaat extra investeren in nieuwe medewerkers

"Onze medewerkers zijn ervaren, loyaal en betrokken. We beseffen heel goed hoe kostbaar ze zijn. We waarderen hun inzet enorm en willen ze daarvoor bedanken. Dat doen we in de vorm van extra investeringen op het gebied van ontwikkeling, kwaliteit, verbinding en beloning." Dat zegt algemeen directeur Nicole Krabbenborg in een toelichting op de nieuwe doorgroei- en opleidingsmogelijkheden die 1 oktober ingaan. Dat meldt Kindergarden.  

De arbeidsmarkt staat enorm onder druk, ook binnen de kinderopvangbranche. Landelijk zijn er op dit moment 7.000 vacatures voor pedagogisch medewerker en in de nabije toekomst komen daar nog eens 32.000 vacatures bij, omdat de vraag naar kinderopvang flink zal groeien nu het kabinet plannen heeft om deze bijna gratis te maken. 

Salarisverhoging 

Kindergarden onderkent de problemen op de arbeidsmarkt en beseft heel goed hoe kostbaar haar medewerkers zijn. Per 1 oktober 2022 krijgt iedere werknemer een salarisverhoging. Algemeen directeur Nicole Krabbenborg: "Onze medewerkers hebben extra taken gekregen, de werkdruk is toegenomen. We waarderen hun inzet enorm en willen ze daarvoor bedanken. Dat doen we in de vorm van extra investeringen, ook op het vlak van beloning. Op dit moment is het zo dat iedere Kindergarden medewerker er elk jaar een trede bij krijgt als je goed functioneert. Nu ga je naast de jaarlijkse trede bij goed functioneren eenmalig een extra trede omhoog in salaris."

Doorgroeien 

Nieuw bij Kindergarden is dat je als pedagogisch medewerker kunt doorgroeien naar de functie van senior pedagogisch medewerker, waarbij je meer taken en verantwoordelijkheden hebt. Daarmee groei je financieel door naar de volgende schaal. "Ook bieden we iedere pedagogisch medewerker met opleidingsniveau MBO 3 de mogelijkheid om de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 te halen. Deze specialisatie wordt verzorgd én betaald door Kindergarden. Daarnaast blijven we pedagogisch assistenten en huishoudelijk medewerkers inzetten, zodat je als pedagogisch medewerker nog meer onverdeelde aandacht aan de kinderen kan geven."

Reiskostenvergoeding 

Ook op het gebied van reiskostenvergoeding is er nieuws. Naast het volledig vergoeden van OV ontvangen medewerkers die met de auto naar het werk komen per 1 oktober 2022 een kilometervergoeding van 0,19 euro per kilometer. Per 1 januari 2023 gaat deze kilometervergoeding omhoog naar 0,21 euro per kilometer. 

Het financiële perspectief maakt deel uit van een pakket aan maatregelen waarin de visie van Kindergarden doorklinkt. Krabbenborg: "We staan voor continuïteit en ontwikkeling. Daarom zijn we destijds onze eigen academie gestart met een enorm aanbod aan trainingen, webinars en podcasts. Elke Kindergarden functie heeft inmiddels een eigen leerlijn, zodat de ontwikkeling van iedere collega gewaarborgd is. Dat we iedere pedagogisch medewerker die opleidingsniveau MBO 3 heeft, nu de mogelijkheid geven om de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 te halen is ook een investering in kwaliteit."

Verbinding met collega's 

Plezier in je werk hebben, samen met collega’s op je eigen groep, zorgen voor verbinding; het hoort allemaal bij Kindergarden. Krabbenborg: "We maken tijd voor elkaar met bijvoorbeeld teamuitjes en leuke activiteiten: altijd een combinatie van fun en ontspannen contact in een andere omgeving. Afgelopen weekend hebben we het jaarlijkse grote Kindergarden feest gehouden. Waarom? Omdat we het super belangrijk vinden om iedereen te bedanken voor al het mooie werk en natuurlijk om elkaar feestelijk te ontmoeten."

Door: Nationale Onderwijsgids