In pak naar de animatiefilm 'Minions', ook jongeren in Nederland doen dit

Ook in Nederland gaan jongeren in pak naar de vertoningen van de nieuwe animatiefilm Minions. Dat laat distributeur Universal Pictures donderdag desgevraagd weten.

De trend ontstond op TikTok. Het publiek dat ruim tien jaar geleden fan werd van de Despicable Me-serie waar de Minions uit voortkomen, is nu van school af of studeert. Onder de hashtag #Gentleminion werden de afgelopen dagen veelvuldig filmpjes gedeeld in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië van oudere scholieren en jonge studenten die massaal in chique avondkleding naar de Minion-film gaan.

Overlast 

Universal Pictures meldde afgelopen week op Twitter al alle bezoekers in pak "te zien en van jullie te houden". Toch veroorzaakten deze bezoekers in een aantal Britse bioscopen ook problemen. Zo lieten ketens Regal en Odeon volgens Britse media weten in sommige theaters grote groepen volwassenen in pak niet meer bij de Minions-film toe te laten omdat zij overlast zouden veroorzaken.

Op sociale media circuleren beelden van grote groepen #Gentleminion-fans die veel lawaai maken tijdens de film. Ook nemen zij soms veel bananen mee, een snack die de gele Minions in de films graag eten. In de meeste theaters is het verboden om eigen eten mee te nemen in de zaal.

Volgens de Nederlandse afdeling van Universal Pictures valt de overlast door deze groep in de Nederlandse bioscopen erg mee. De film draait sinds een week en trekt volle zalen.

Door: ANP