Drone Challenge koppelt mbo- en hbo-studenten aan elkaar

Veertig studenten van Fontys en Summa proberen uit te vogelen tijdens de Drone Challenge hoe je een transportdrone ontwerpt. Want, deze drones zijn steeds meer te zien. Dat meldt BRON. 

De Drone Challenge is nieuw dit jaar, maar als het aan mede-initiatiefnemer Mark Aelmans lig is het wel een blijvertje. “Vijf maanden lang kunnen onze studenten samen met studenten van het Summa College nadenken en sleutelen aan de optimale transportdrone. Daarmee koppelen we de ontwerpkracht van de hbo-studenten aan de maakkracht van de mbo-studenten. Samen kunnen ze dan hele mooie producten tot stand brengen.”

New Business Creators 

De Drone Challenge is volgens Aelmans een mooi project. “New Business Creators begeleidt dit project. Zij zijn voor de studenten het dagelijkse aanspreekpunt en wij kijken op afstand mee.”

Volgende stap 

Inmiddels zijn de studenten al een paar maanden bezig. De ontwerpen zijn klaar en sommige studenten hebben al een vliegles gehad met een professioneel droneteam. De volgende stap is nu het bouwen en testen van de prototypen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk