Normal_baby-19261_1920

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Voor bepaalde mbo-opleidingen zou er een numerus fixus moeten gelden

Er moet een rem komen op mbo-scholen die mensen opleiden voor beroepen waar nauwelijks vraag naar is. En beroepsopleidingen die studenten klaarstomen voor sectoren waarin sprake is van een arbeidstekort, dienen juist extra geld te krijgen. Daarvoor pleit VNO-NCW-bestuurder en voorzitter van Techniek Nederland Doekle Terpstra in een interview in het AD.

 

Dinsdag: Week van de Hoogbegaafdheid gaat 5 maart voor de zevende keer van start

Het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid is het doel van de ‘Week van de Hoogbegaafdheid’, dat dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt. Hoogbegaafdheid komt overal voor. Ongeveer 2 procent van de bevolking is hoogbegaafd; dat is 1 op de 50 mensen. Vaak gaat het over kinderen en passend onderwijs. Maar iemand is een leven lang hoogbegaafd! 

 

Woensdag: Gratis luierinzameling bij kinderdagverblijven Helmond start 1 maart

Vanaf 1 maart start de gratis luierinzameling bij kinderdagverblijven. Daarvoor zijn bij verschillende kinderdagverblijven door Helmond speciale containers geplaatst. Het gratis inleveren op de milieustraat blijft ook nog steeds mogelijk.

 

Donderdag: Geschorste docent van Trevanium heeft geen stafbare feiten gepleegd

De docent van  Trevianum Scholengroep in Sittard pleegde geen strafbare feiten volgens het Openbaar Ministerie. De docent werd vorige week nog geschorst vanwege een aangifte tegen hem vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

 

Vrijdag: Bouw van nieuwe basisschool in Wanneperveen goedgekeurd

Goed nieuws voor zowel schoolbesturen, plaatselijk belang én inwoners van Wanneperveen. De bouw van een nieuwe basisschool aan de rand van het dorp is een flink stuk dichterbij gekomen. De provincie Overijssel ging onlangs akkoord met de gewenste locatie ten noorden van de sportvelden. Die locatie was ingewikkeld omdat dit een zogenaamde ‘uitbreidingslocatie’ is.

Door: Nationale Onderwijsgids